Jó hír!

 2011.07.08. 18:15

Gyerekek, jó hír! Hétfőn kezdek az egyik Costa Coffee-ban!!:) Még csak próbaidősként, majd csak pár nap után derül ki, hogy akkor tényleg felvesznek-e, vagy sem, de ha nem nagyon szúrok el semmit, akkor remélhetőleg felvesznek... Áá, annyira örülök, hogy végre akadt valami, már annyi kávézót és éttermet végigjártam... (Ezt a kávézót is amúgy a city centre-ben találtam, szóval több, mint egy órás busszal innen, ahol lakom... De legalább 1 busszal el tudok jutni oda.)

Amúgy nem tudom, hogy írtam-e már, de a Londoni Magyarok irodájában mondták, hogy ne takarítónak menjek (mert én eleinte csak annyit tudtam, hogy ahhoz nem kell szakképzettség, és olyan munkát a legkönnyebb szerezni), mert az iszonyú nehéz fizikai munka, ráadásul teljesítménybérben fizetnek, szóval nincs semmi pozitívuma a munkának - csak azoknak szokták ajánlani, akik nagyon alapszinten beszélnek angolul, és ezért nem tudnak sehol sem elhelyezkedni. Aki középhaladó/emelt szinten beszéli az angolt, azoknak vendéglátóipari munkákat ajánlottak (pincér/pincérnő, pultos, hostess, stb.). Ezek közül is egy csomóhoz nem kell szakvégzettség, és maga a munka is sokkal jobb.

 A manager egy mosolygós és tök kedves lány, csak annyit kérdezett, hogy full-time vagy part-time, aztán pedig rögtön mondta, hogy ok, akkor jöjjek hétfőn 11-re, mert úgyis pont elmegy két emberük, és még csak egy lány kezdtek betanítani helyettük. Elmondta, hogy milyen ruhába menjek (fekete nadrág és lapos talpú cipő fekete zoknival, a póló egyenpóló, gondolom majd ott adnak), aztán el is köszönt, hogy akkor see you on Monday! Olyan gyors volt az egész, fel sem fogtam... Máshol még többször átolvasták a CV-met, meg egy rakat kérdést tettek fel (pedig utána még munkát se adtak, és fel se hívtak) . Na mind1, de most legalább talán összejön, és úgy látszik, hogy egy normális főnököt is sikerült kifognom, aki nem is beszél akcentussal hála Istennek... (mint a legtöbb ember itt Londonban)

Szóval így holnap legalább már nem kell munkaügyben járnom a várost, és talán végre eljuthatok valamilyen múzeumba is, pl. a British Museumba, vagy megnézhetem a Tower Bridge-t, vagy kitudja...

Hétfőn pedig irány a Costa Coffee!:)

Szép hétvégét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://englishsummer.blog.hu/api/trackback/id/tr733051079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marika mamam 2011.07.09. 07:47:25

Nagyon örülünk, ügyes legyél!Biztos sikerülni fog. Mama és Papa
süti beállítások módosítása